Tigris karácsonyra - fogadj örökbe Te is!

a szellemes, jellemes, kellemes tigris az én vagyok a gam.

0 Tovább

Gyógyvarázs

A K&H gyógyvarázs program számára nemcsak a gyermekek testi, hanem lelki egészsége is nagyon fontos. Éppen ezért szeretne minél több olyan alkalmat teremteni, ahol a gyermekek kórházban eltöltött napjait könnyebbíti meg. A K&H Csoport az önkéntesség és a segítségnyújtás jegyében felkérte a Budai Középiskola diákjait, hogy látogassanak el a Semmelweis I. számú Gyermekklinikára, ahol a diákok mesét olvastak a kisbetegeknek. A mese és a közös élmény segít, hogy a kórházban ápolt gyerekek mielőbb meggyógyuljanak, visszatérhessenek családjukhoz és újra teljes életet élhessenek.

0 Tovább

Kétéves Esélyegyenlőségi Tervet fogadott el a Magyar Telekom


A munkavállalói érdekképviseletekkel közösen kidolgozott dokumentumot a Magyar Telekom részéről Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató és Somorjai Éva humán erőforrás vezérigazgató-helyettes, a munkavállalói érdekképviseletek részéről Varju György, a Központi Üzemi Tanács elnöke, Bujdosó Attila, a Távközlési Szakszervezet elnöke és Bontovics Krisztián, a T-Net szakszervezet elnöke írta alá a mai napon.

A Magyar Telekom Nyrt. és a munkavállalói érdekképviseletek 2008. szeptember 23-án fogadták el a vállalat első, 2008-2010-es időszakra szóló Esélyegyenlőségi Tervét. A most elfogadott dokumentum a 2011-2012-es időszakra vonatkozóan tartalmazza a vállalat által tervezett esélyegyenlőségi intézkedéseket. Az intézkedések célja, hogy a meghatározott célcsoportokba tartozó munkavállalók számára elősegítse az egyenlő esélyek megvalósulását, valamint erősítse a foglalkoztatott munkavállalók körében az esélyegyenlőség iránti elkötelezettséget.

Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató az aláírást követően elmondta: “A Magyar Telekom a versenyszféra azon kevés szereplője közé tartozik, aki számára nem csak papíron fontos az egyenlő esélyeket biztosító munkáltatói környezet kialakítása, hanem konkrét lépéseket is tesz annak érdekében, hogy ezt a valóságban is biztosítani tudja munkatársai számára. Az Esélyegyenlőségi Terv és az abban foglalt intézkedések is ezt a célt szolgálják.”

Somorjai Éva, a Magyar Telekom humán erőforrás vezérigazgató-helyettese elmondta: “Rendkívül fontosnak tartom az Esélyegyenlőségi Tervbe foglalt intézkedések mellett, az abban rejlő üzenetet is. Hiszünk abban, hogy ezzel jó példát mutathatunk más vállalatok számára is, és egyre többen ismerik majd fel, hogy csak a felelős gondolkodás szolgálhatja a fenntartható fejlődést. Reméljük, hogy ezen felismerés alapján egyre többen csatlakoznak majd az ilyen kezdeményezésekhez.”

Az Esélyegyenlőségi Tervben a felek az alábbi célcsoportokat határozták meg: nők; családos munkavállalók (ezen belül különösen a három vagy több 18 év alatti gyermeket nevelő munkavállalók, gyermeküket egyedül nevelő munkavállalók, vagy fogyatékos gyermeket nevelő vagy tartósan beteg hozzátartozót ápoló munkatársak); gyermekgondozási távolléten levő munkatársak; megváltozott munkaképességű vagy fogyatékkal élő munkatársak.

A nők esetében a vállalaton belüli szakmai karriert, az előrejutást elősegítő intézkedéseket tervez a cég, a családosok esetében elsősorban a család és munkahely egyensúlyát biztosító programokon, intézkedéseken lesz a hangsúly , a gyermekgondozási távolléten levő munkatársak esetében a folyamatos kapcsolattartás, a képzési és visszatérési lehetőségek fejlesztése, a megváltozott munkaképességű, vagy fogyatékkal élő munkatársak esetében pedig a foglalkoztatási helyzet fejlesztése lesz a középpontban.

A munkavállalói érdekképviseletek támogatásukról biztosították az esélyegyenlőségi kezdeményezéseket, és aktív közreműködésüket ajánlották fel a tervezett intézkedések megvalósításában.

A Magyar Telekom felelős munkáltatói törekvéseit már korábban is több elismeréssel jutalmazták, legutóbb 2010 novemberében a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége által alapított HR Oscar díjjal. A vállalat ez év márciusában elnyerte az Év HR csapatának járó Aranyhíd díjat. A Családbarát Munkahely 2008 díj után a Magyar Telekom tavaly elnyerte a hazai Legjobb Munkahely címet munkatársai véleménye alapján, idén nyáron pedig a közép- és kelet-európai Legjobb Munkahely címet. A Magyar Telekom birtokosa az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) által adományozott Egészséges Munkahely 2009 díjnak is.

 

 

0 Tovább

Internetes közvetítéssel segít egyedülálló kulturális projekteket a T-Home

 November 25-én mutatják be a Budapest Bábszínházban a Szalay Kriszta ötlete és forgatókönyve alapján készült GRAMP című zenés színdarabot. A premier különlegessége, hogy egy időben hat helyszín kapcsolódik össze interneten keresztül a darabban, és az így létrejött több ezer fős kórus a fináléban közös produkciót ad elő. A Budapest Bábszínházzal a fővárosban a West Balkánt, valamint egy-egy kaposvári, békéscsabai, tokaji és dunaújvárosi helyszínt kötnek össze a megaprodukció érdekében. Az elsősorban középiskolásokból álló óriáskórus a darab végén a szereplőkkel és a nézőkkel együtt énekli majd Demjén Ferenc: Sajtból van a Hold című dalát. A további előadásokon az összekapcsolódás felvétele látható majd.

A Magyarországon egyedülálló színházi előadáshoz a legmodernebb internetes videokonferencia-összeköttetést a T-Home biztosítja, amely már a darab létrejöttében is fontos szerepet játszott. Az idei Filmszemlén a T-Home által felajánlott „Legjobb tévéfilm” kategória díját, és az azzal együtt járó támogatást Szalay Kriszta nyerte, melyet a GRAMP ötlet megvalósítására használt fel. A színésznő korábbi elképzeléseit válthatta valóra, amikor november 25-én „Örömnapot” hirdetett, egy napot, amikor mindenki együtt örül a mindennapoknak, és természetesen együtt énekel.

Nem csak a Nagy Közös Éneklés közösségét, hanem a Kispál és a Borz november 24-én vetítendő búcsúkoncert-filmje iránt érdeklődőket is összeköti a T-Home internet. A „magyarhangya” mozgalom kísérleti projektjének keretében a Napozz holddal című filmet csak aznap, egyetlenegyszer fogják levetíteni a West Balkánban, és onnan internetes kapcsolattal közvetítik az ország 24 mozijába. Az internetes közvetítés a vidéki mozitermekben elérhető „e-cinema” technika és a T-Home által biztosított szélessávú internetkapcsolat segítségével valósul meg.

0 Tovább

Summa Artium díjjal jutalmazták a Magyar Telekom társadalmi szerepvállalását

Az  immár hatodik alkalommal megrendezett Mecénás Napi Díjátadó Gálán és Árverésen osztották ki a Summa Artium díjakat. A zsűri döntése alapján 2010-ben „Kultúra a CSR-ban” kategória győztese  a Magyar Telekom lett.  Ez a díj méltó elismerése a vállalat kultúra támogatására fordított közel két évtizede tartó kiemelt figyelmének.

A magyar művészeti mecenatúra legfontosabb eseményén a kultúrával és a művészetekkel együttműködő, azokat kiemelkedő módon támogató vállalatokat és magánszemélyeket jutalmazzák minden évben a Műcsarnokban, ünnepélyes keretek között.

A Magyar Telekom közel két évtizede kiemelt figyelmet fordít a társadalmi szerepvállalással kapcsolatos programjaira. A hazai vezető telekommunikációs szolgáltató  társadalmi szerepvállalási stratégiájában az oktatás, az egészségügyi prevenciós programok és a fenntarthatóság mellett szerepel a kulturális élet támogatása.
A cég már közvetlenül a magyarországi piacgazdaság kialakulását követően olyan fontos missziókat vállalt, mint a saját szimfonikus zenekar (ma Concerto Budapest) és múzeum fenntartása, vagy a T-Mobile által szervezett Kapcsolat koncert, az ország legnagyobb, ingyenes könnyűzenei koncertsorozatának megszervezése.

A vállalatnak átfogó  a jelenléte a kultúra területén. A klasszikus zenétől a képzőművészeti kiállításokon át a filmkészítésig nyújt támogatást. A Magyar Telekom  számára kiemelkedő jelentőségű a kulturális és könnyűzenei fesztiválok segítése - Művészetek Völgye, Volt fesztivál, Balaton Sound, Bánki-tó fesztivál, T-Home Gyerek sziget, ARC pályázat, Pécsi Örökség fesztivál, Campus fesztivál, valamint korábban a  Budapesti Tavaszi és Őszi Fesztivál. A vállalat számára fontos, hogy a Művészetek Palotája stratégiai és kommunikáció partnereként segítheti az ott folyó nemzetközi szinten is elismert munkát.
Tudományos ismeretterjesztő programok, illetve kutatások finanszírozására is kiterjed a vállalat támogatása. Egyik mozgatói a Kutatók éjszakája nevű nagyon sikeres, tudományt népszerűsítő kezdeményezésnek, de a tudományos vonulatba illeszkedik a Mindentudás Egyetemének, illetve a Magyar Tudományos Akadémia mobil társadalomkutatási projektjének segítése.

Nagyon fontos szempont a kultúratámogatási projektek esetén, hogy a lehető legszélesebb körhöz jussanak el a támogatott alkotók, illetve alkotások, valamint az is, hogy a vállalat lehetőséget teremtsen a szemléletformálásra a támogatásain keresztül.
A Magyar Telekom a kulturális együttműködéseit integrálja társadalmi szerepvállalási tevékenységének egyéb elemeivel, így valósulhatott meg például a Kapcsolat koncerten a mozgáskorlátozottak számára kialakított speciális lelátó, vagy a környezetkímélő közlekedési eszközök használatára ösztönző kommunikáció és ehhez kapcsolódóan a helyszínen felállított kerékpármegőrző is.

 

0 Tovább

Éhező gyermekeknek szerveznek jótékonysági akciót

sokkicsi.

0 Tovább

Közszolgálati, állatvédelmi közlemény

cicc

0 Tovább

Jótékonysági előadás az elárvult vörösiszapos állatokért

.

0 Tovább

Tehetségkutatás és internetoktatás öt kistelepülésen

Digitális Híd Fest, 2010. november 5-6.

A Magyar Telekom önkéntesei akkor is segítenek, ha egyáltalán nem értünk az internethez. Sőt Novák Péter és csapata segít a vidéki tehetségeknek is, hogy produkciójuk lehetőséget kapjon a bemutatkozásra. Röviden így foglalható össze a Digitális Híd Fest következő hétvégi programja, a rendezvény pedig ezúttal öt kelet-magyarországi kistelepülésen, Eperjeskén, Mezőladányban, Nyírbélteken, Piricsén és Nyírvasváriban lesz, de a szomszéd falvakból is érdemes lehet odalátogatni valamelyik helyszínre.

0 Tovább

Telekom Adományvonal a korszerű és gyors gyermekmentésért

A Magyar Gyermekmentő Alapítványt támogatják azok, akik a 1788-as Telekom Adományvonalat hívják vagy sms-t küldenek 2010. novemberben és decemberben.

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány 2005-ben indította el az első Gyermek Mentőorvosi Kocsit (Gyermek-MOK) Magyarországon. Azóta több mint 6000 alkalommal riasztották az Országos Mentőszolgálattal közösen üzemeltetett autót. A MOK-t a 104-es telefonszámra bejelentett legsúlyosabb gyermek esetekhez riasztják. A kocsi napi 12 órában üzemel Budapesten, januártól már Győrben is, illetve 3 éve nyáron, szezonálisan Balatonlellén. A kocsik vonzáskörzete 60-80km. Az Alapítvány hosszú távú célja, hogy minden Mentőszolgálati Régióban (összesen 7) szolgálatba állhasson egy-egy Gyermek-Mentőorvosi Kocsi.

0 Tovább

A Magyar Telekom segítséget nyújt a vörösiszap károsultjainak

A Magyar Telekom elsősorban telekommunikációs szolgáltatásaival és eszközeivel segíti a Veszprém megyei vörösiszap-katasztrófa által sújtott településeket és lakosokat. A károsult családok gyermekeinek pedig budapesti színházlátogatást és városnézést szerveznek.

 

A Magyar Telekom vezetését és munkatársait mélyen megrendítette az október 4-én bekövetkezett tragikus vörösiszapömlés. Különösen fontosnak érzi a vállalat, hogy mielőbb segítsen a károsultaknak, ahogyan a tavaszi Borsod megyei árvízi katasztrófa és újjáépítés idején is tette. A rendelkezésünkre álló lehetőségekhez, valamint telekommunikációs és informatikai eszközökhöz mérten társaságunk is kiveszi részét a kialakult helyzet megoldásából, az érintettek támogatásából. A felajánlott segítség részben már eljutott a rászorulókhoz az önkormányzatokon keresztül.

 

A Magyar Telekom Vállalati Szolgáltatások Üzletága (T-Systems) olyan támogató csomagot állított össze, amely hatékony segítséget nyújthat a kárelhárítást végző szakembereknek, és a károsult családok számára elviselhetőbbé teszi ezt a különösen nehéz időszakot. Kolontár község önkormányzata, valamint az ajkai polgári védelem részére mobiltelefonokat és mobilinternetezési lehetőséggel ellátott notebookokat adtunk át kapcsolattartás és ügyintézés céljából. Az internet- és telefonszolgáltatásokat 3 hónapos időtartamra költségtérítés nélkül biztosítjuk. Az otthonukból kitelepített családoknak T-Mobile Domino csomagokat ajándékoztunk, hogy mobiltelefonon tarthassák a kapcsolatot szeretteikkel, illetve az otthonukról információkkal rendelkező hatóságokkal.

 

A kommunikációs segítségnyújtás mellett további felajánlásokat is tett az üzletág a károsult családok javára. Gyermekeik – akiknek utaztatását és ellátását is vállalta a társaság – a KFKI Kamarabalett Bogármese című előadását tekinthetik meg a Thália Színházban, valamint budapesti városnézésen vesznek majd részt. A nélkülözőknek felajánlottuk továbbá, hogy a Magyar Telekom üdülőinek bútoraival rendezzük be lakóhelyiségeiket, szereljük fel konyháikat.

 

A piacvezető hazai mobilmárka, a T-Mobile mobiltelefon-készülékeket és féléves ingyenes szolgáltatást biztosított a Szabad Rádiók Magyarországi Szervezetének, amely a vörösiszap-katasztrófa másnapján elhatározta, hogy több mint 30 rádióadó együttműködésével időszakos rádióadást indít a térségben, elsősorban a helyi lakosság közvetlen, gyors és megbízható tájékoztatására.

 

A T-Mobile a lakosság tájékoztatásában is szerepet vállalt azzal, hogy teljes ügyfélkörének sms-t küldött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által alapított Magyar Kármentő Alap létrejöttéről és az adománygyűjtő számlaszámról.

A Magyar Telekom a társszolgáltatókkal összefogásban a katasztrófa után azonnal elindította és működteti a 1749-es segélyvonalat, amely a Magyar Vöröskereszt közreműködésével gyűjt lakossági adományokat a katasztrófa károsultjainak oly módon, hogy a szolgáltatás költségeit átvállalja. A T-Home és a T-Mobile emellett az 1752-es nemzeti segélyvonal működtetésében is szerepet vállalt.

 

A vezető hazai telekommunikációs szolgáltató a Kiegészített Egyéni Adományok program keretében a munkatársai által felajánlott összegeket – ahogyan az árvízkárosultak esetében is történt – kiegészíti, majd a Magyar Vöröskereszt segítségével eljuttatja a károsultakhoz.

0 Tovább

Összefogás a károsultakért

Az elsők között csatlakozott az Építőipari Szolidaritási Platformhoz a Nikecell Kft. A kezdeményezés keretében az építőanyag-gyártó és kivitelező cégek összefogtak az idei év károsultjaiért. A Nikecell Kft. kb. "100 családi ház" hőszigeteléséhez elegendő mennyiségű, igen kedveszményes árú hőszigetelőanyagot ajánl fel a károsultaknak.

0 Tovább

Angyalkaraj - 10 tonna élelmiszer Kolontárra

szép volt.

0 Tovább

Meleg étel a katasztrófa helyszínén dolgozóknak

utalj.

0 Tovább
12
»

felelősség

blogavatar

Társadalmi felelősséget vállalunk. Akciók, kampányok, a modern, európai értelemben vett szolidaritás. Küldjed, toljad, nyomjuk. Ha olyan.

Utolsó kommentek