Idén eddig 581 vizit alkalmával 16.785 beteg gyermeket és idős embert látogattak meg a Piros Orr bohócdoktorai, a KIKA áruházak pénztárai mellett található piros szivacs orrok megvásárlásából eddig több mint 3 millió forint adomány gyűlt össze a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány javára. „Nagy öröm ez számunkra, hiszen így jótékonysági munkánk folytatására, esetenként bővítésére tudjuk fordítani ezt az összeget.” – mondta Rékay Ágnes, ügyvezető igazgató. „Hálásak vagyunk a KIKA-nak az együttműködésért, és mindazoknak, akik a piros orrok megvásárlásával támogatják Alapítványunkat.”

A Piros Orr bohócdoktorai speciálisan képzett színészek és előadóművészek, akik gyógyító nevetést visznek a beteg gyermekek kórházi ágyához. A nevetés hatékonyan csökkenti a stresszt, s ezáltal olyan élettani folyamatokat indít el, melyek segítik a betegség legyőzését.
A bohócdoktorok kettesével ágyról-ágyra látogatva személyes kapcsolatot építenek ki a betegekkel. Heti látogatásaik alkalmával zenélnek, énekelnek, báboznak, zsonglőrködnek és bevetik sajátos improvizációs eszköztárukat is. Bűvészkedéssel és varázslással oldják a gyerekek kórházi szorongását. Mulatságos tevékenységüket megelőzően minden alkalommal konkrét ismertetést kapnak a kórházi orvosoktól, ápolóktól az osztályon fekvő gyerekek állapotáról.

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány 1998 óta közhasznú szervezet, melynek költségeit adományok fedezik. 25 bohócdoktora jelenleg 11 kórházban látogatja és hangolja jókedvre a kis betegeket, valamint az idősek otthonában az idősebbeket.
Az alapítvány bohócdoktorai az elmúlt évek alatt több mint 238 ezer gyereknek és idős embernek hozták el a gyógyító nevetést, de mivel a vidámságból sosem elég, az alapítvány kitűzött célja, hogy tevékenységét minden egyes hazai kórházra kiterjessze, hogy így valamennyi kórházban fekvő gyerek hozzájuthasson a gyógyulást segítő vidámsághoz.

A Bohócdoktorok munkája támogatható az Adhat Vonal 13600-as számán, a 27-es szám tárcsázásával (hívásonként 250 Ft-tal) vagy egyéni adományozással a http://www.pirosorr.hu/ honlapon keresztül.