November 25-én mutatják be a Budapest Bábszínházban a Szalay Kriszta ötlete és forgatókönyve alapján készült GRAMP című zenés színdarabot. A premier különlegessége, hogy egy időben hat helyszín kapcsolódik össze interneten keresztül a darabban, és az így létrejött több ezer fős kórus a fináléban közös produkciót ad elő. A Budapest Bábszínházzal a fővárosban a West Balkánt, valamint egy-egy kaposvári, békéscsabai, tokaji és dunaújvárosi helyszínt kötnek össze a megaprodukció érdekében. Az elsősorban középiskolásokból álló óriáskórus a darab végén a szereplőkkel és a nézőkkel együtt énekli majd Demjén Ferenc: Sajtból van a Hold című dalát. A további előadásokon az összekapcsolódás felvétele látható majd.

A Magyarországon egyedülálló színházi előadáshoz a legmodernebb internetes videokonferencia-összeköttetést a T-Home biztosítja, amely már a darab létrejöttében is fontos szerepet játszott. Az idei Filmszemlén a T-Home által felajánlott „Legjobb tévéfilm” kategória díját, és az azzal együtt járó támogatást Szalay Kriszta nyerte, melyet a GRAMP ötlet megvalósítására használt fel. A színésznő korábbi elképzeléseit válthatta valóra, amikor november 25-én „Örömnapot” hirdetett, egy napot, amikor mindenki együtt örül a mindennapoknak, és természetesen együtt énekel.

Nem csak a Nagy Közös Éneklés közösségét, hanem a Kispál és a Borz november 24-én vetítendő búcsúkoncert-filmje iránt érdeklődőket is összeköti a T-Home internet. A „magyarhangya” mozgalom kísérleti projektjének keretében a Napozz holddal című filmet csak aznap, egyetlenegyszer fogják levetíteni a West Balkánban, és onnan internetes kapcsolattal közvetítik az ország 24 mozijába. Az internetes közvetítés a vidéki mozitermekben elérhető „e-cinema” technika és a T-Home által biztosított szélessávú internetkapcsolat segítségével valósul meg.