Az MTV Bízunk Benned! című vetélkedőjében szerepeltek a Piros Orr Alapítvány bohócdoktorai. Elhatározták, hogy ha megnyerik az álomnyereményt, újabb kórházban kezdik el a „vizitelést”. Az álom valóra vált. A Piros Orr Bohócdoktorok által látogatott 11 kórházból és 2 idősek otthonából álló országos hálózat a Szent László Kórházzal bővült.

Fotó: MTVA/ Gálos M Samu

A Piros Orr Bohócdoktorok képzett színészek és művészek.  Céljuk, hogy művészetterápiás módszerek alkalmazásával megkönnyítsék a beteg gyermekek számára a kórházi tartózkodással járó nehézségeket és elősegítsék mihamarabbi gyógyulásukat.

A Szent László Kórházzal kötött új együttműködés keretében a Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályon, valamint a Gyermekhematológiai és Csontvelőtranszplantációs Szakrendelésen kezdődik el a közös munka, melynek során 2014. májustól heti rendszerességgel, alkalmanként több mint harminc súlyosan beteg gyermekhez jutnak el a Piros Orr Bohócdoktorok.

Dr. Kriván Gergely, a Szent László Kórház osztályvezető főorvosa szerint a bohócdoktorok tevékenysége valós segítség, hiszen a betegségük során nagy megterhelésnek van kitéve a gyermekek szervezete és lelke egyaránt. Minden olyan tevékenység, mely a jókedvüket fokozza, elősegítheti a gyógyulási folyamatot.

Rékay Ágnes, az Alapítvány ügyvezető igazgatója kihangsúlyozta, hogy ezzel a megállapodással az Alapítvány újabb lépést tett előre szakmailag, hiszen például a steril szobában lévő gyermekeknél teljesen új technikákat kell majd alkalmazniuk a bohócdoktoroknak. Újdonság továbbá, hogy az Alapítvány más alternatív utakon is próbálja a jókedv és nevetés gyógyító hatását hangsúlyozni. Áprilisban például rajzpályázatot hirdettek, s a beérkezett alkotásokat pedig vándorkiállításon állítják ki a Piros Orr Bohócdoktorok által látogatott kórházakban, az ország különböző pontjain. Elsőként a Szent László Kórházban, hogy ezzel is színesítsék a beteg gyermekek hétköznapjait.

 

Piros Orr Alapítvány

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány 18 éve alkalmazza a „nevetésterápiát” a gyermekkórházakban. Az alapítvány képzett bohócdoktorai az elmúlt évek alatt több mint 246 ezer gyermeknek és idős embernek hozták el a gyógyító nevetést, de mivel a vidámságból sosem elég, az alapítvány kitűzött célja, hogy tevékenységét minden egyes hazai kórházra kiterjessze. További információk az Alapítvány honlapján (www.pirosorr.hu) vagy hivatalos Facebook oldalán (https://www.facebook.com/PirosOrr) olvashatók.

Kérjük adója 1%-val támogassa a Piros Orr Bohócdoktorok gyógyító munkáját!

Adószám: 18090628-1-41