Roger Federer, a Lindt svájci csokoládé nagykövete az aláírásával ellátott különleges porcelán Lindt Arany Nyuszit bocsátja aukcióra az SOS Gyermekfalu támogatására. A vállalat a Vaterával közösen indít aukciót április 13-tól április 20ig, amelyet egy fotóverseny is megelőz. A verseny a Lindt magyar nyelvű facebook rajongói oldalán indul el, amelynek egyik célja, hogy minél több gyereknek sikerüljön megédesíteni a Húsvétot, hiszen a játékkal csokoládét lehet gyűjteni az SOS Gyermekfalu lakóinak örömére.

Fontos a segítség - csokoládé és támogatás 
Az ünnepek közeledtével felerősödik a család, közösség, barátok iránti elkötelezettség felemelő érzése – nincs ez másképp húsvétkor sem. Ám vannak olyanok, akik nem csodálkozhatnak rá az ünnep szépségeire meleg családi körben. Idén a Lindt & Sprüngli ezt a hátrányt igyekszik csökkenteni két akciójával, hogy az SOS Gyermekfalu – melyből a legelső idén 25 éve nyitotta meg kapuit a rászoruló gyermekek előtt - lakói átélhessék az ünnepek mesés hangulatát.  Az SOS Gyermekfalu legfontosabb küldetése, hogy a családjukat, szeretteiket nélkülözni kényszerülő gyerekeknek otthont és szeretetet nyújtsanak.

Az egyik kezdeményezés a Lindt hazai facebook rajongói oldalán indul egy nagyszabású fotópályázat keretében, „Lindt pillanatok” címmel. Az oldalra –a meghosszabbított határidőig - április 14-ig feltölthető bármilyen családi, baráti hangulatfotó a Lindt csokoládéról, amelyekre szavazni lehet. Minél többen szavaznak a képekre, annál több Lindt csokoládéval örvendezteti meg a vállalat a falu lakóit.  Az SOS Gyermekfalunak ennél azonban nagyobb segítséget is szeretne nyújtani a cég. A Vaterával, a legnagyobb hazai aukciós oldallal szövetkezve, online árverést indít az ikonikus húsvéti nyúlfigura porcelánból készült változatára, melyet Roger Federer, a Lindt márka nagykövete látott el aláírásával. Az aukció bevételének növelését bárki támogathatja ún. termékjegyek megvásárlásával.  Az így befolyt teljes bevételt az SOS Gyermekfalu kapja.

Miért éppen Federer?
A svájci születésű Roger Federer minden idők egyik legsikeresebb teniszezője, 2009 októbere óta tölti be a Lindt márka nagyköveti pozícióját világszerte. A vállalat biztos a sikerben, hiszen a világsztár sportoló neve garancia a márka hírnevének további erősítésére, ugyanis Federer mindazokat az értékeket képviseli, melyeket ez a csodálatos csokoládé is: svájci, prémium, minőségi és szenvedélyes. A Lindt és Federer neve szimbolizálja a tökéletes párost: világelső csokoládé a világelső teniszezővel. 2007-ben a Time Magazine a világ 100 legbefolyásosabb embere közé sorolta. Édesanyja által ihletve, aki Dél-Afrikából származik, 2003-ban megalapította a Roger Federer Alapítványt, amelynek célja az Afrikában élő hátrányos helyzetű gyerekeket segítő projektek támogatása.