Még 2008-ban egy maroknyi lelkes állatvédő úgy gondolta, segíteni szeretne a bajba jutott szánhúzókutyákon. Nekik köszönhetően született meg a mai Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány. Az alapítvány célja az alaszkai malamut, szibériai husky, samoyed kutyák és keverékeik mentése, rehabilitálása és végül szerető gazdákhoz történő örökbeadása.

Sajnos látványosan emelkedik a szorult helyzetbe került szánhúzókutyák száma, nincs nap, hogy ne érkezne segítségkérés egy-egy magára hagyott, gyepmesteri telepen raboskodó vagy szörnyű körülmények között tartott kutyáról. Az alapítványnak köszönhetően az elmúlt években több száz elveszett, vagy gazdát kereső kutya találta meg otthonát.

Sajnos még hazai mércével mérve is nagyon szűk az alapítványt támogatók köre. Az alapítvány anyagi lehetőségei olyannyira korlátozottak, hogy sokszor nem tud kutyát átvenni, hiszen nincs őt miből gondozni, elhelyezni. A felmerülő költségeket sok esetben az alapítvány tagjai, önkéntesei fedezik a családi kassza rovására. Bevételt csak támogatók és a személyi jövedelemadó 1%-a jelenti. Az alapítvány szilárdan hisz az “üvegzseb” elvében, minden érkező adománnyal a honlapján nyilvánosan elszámol.

Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány

székhely: 2016 Leányfalu, Őz utca 5.

adószám: 18899173-1-1 3

számlaszám: K&H Bank 10404742-50505249-49551019

honlap: www.szanhuzoalapitvany.hu

e-mail: info@szanhuzoalapitvany.hu